קיטניות בפסח

כיוון שבכל שנה שואלים אותי הרבה בעניין קטניות, הנה כמה כללים ושאלות נפוצות שאפשר להעביר לקהילה לקראת פסח:

  • מיני הקטניות בהם יש להחמיר: אורז, אספסת, אפונה, גריסים, דוחן, דורא, חומוס, חילבה, חמניות (גרעינים שחורים), חרדל, כוסמת, כמון, כרכום, לוביה, לוף, עדשים, פול, פרג, פשתן, קימל, קטנית, קנבוס, שעועית, שומשום, תורמוס, תירס, תילתן. גם מוצרים מופקים מקטניות אלו אסורים במנהג זה, כגון קורנפלור וקורנפלס המיוצרים מתירס.
  • שמן כותנה – אין כל איסור.
  • בוטנים, טופו וסויה – רבים נוהגים לאסור, אולם אפשר להקל כיוון שמוצרים אלה לא היו מוכרים בזמן שגזרו על קטניות. (עפ"י הרב פיינשטיין).
  • לפתית (לציטין) – אין כל איסור.
  • שמני קטניות – מחלוקת. ראוי להימנע לענ"ד.
  • שמן כותנה, שמן קנולה – אין כל איסור.
  • קינואה – אין כל איסור.

תודה,
הרב שלמה וילק